fbpx

februari 3

5 tips voor een vlog die verrast

0  comments

De lat ligt hoog: succesvol afstuderen, een glanzende carrière, een gelukkig gezin, veel reizen, feesten en dat allemaal vooral laten zien. Wie door Instagram, Facebook of LinkedIn scrolt, ziet het allemaal voorbijkomen. Dus waar blijf jij met je goed nieuws show? En dan ook nog een show die opvalt en verrast. 

More...

Het wow-effect

De vlogcursussen die je voorbij ziet komen gaan natuurlijk om het produceren van leuke en goede content in de vorm van video’s. Niet om jezelf te promoten, maar wel om jouw business voor het voetlicht te brengen. Met een zoekvraag of met kennis die je graag deelt ter inspiratie. Maar als je dan gaat filmen, hoe zorg je er dan voor dat alles gelikt, gepolijst overkomt? Hoe het direct een wow-effect oproept? 


Zal ik jou een geheimpje verklappen?

Niet. Daar zorg je niet voor. 


Omdat de kracht van een goede vlog zit in jouw echte verhaal. Vloggen is de meeste échte manier van marketing. Jouw boodschap, opgenomen in een eerlijke, herkenbare setting. En dat is overtuigender als het uit het echte leven komt. Waar de zon niet altijd schijnt, die haarlok misschien net voor je ogen waait of waar je een keer eh zegt. 

Inner critic

Klinkt logisch. Maar het is voor vlog-cursisten vaak het spannendste moment: in de camera gaan kijken en praten. De inner critic zit vergenoegd op onze schouder mee te kijken: haha, die stem! Je kijk zo raar. Je hakkelt te veel. Dit kan écht niet!  


Vaak de grootste onzin, want we zijn streng voor onszelf. Maar juist in de imperfectie zit de perfectie. Een realistisch vlog wordt vele malen hoger gewaardeerd dan een opgepoetste en onrealistische opname. En zeker ook de bloopers laten jouw vlog opvallen in de menigte.

5 Tips

Tegelijkertijd iets om langer over na te denken. Het vrijwaart je namelijk niet van een goede voorbereiding. Authentiek overkomen, vraagt om een professionele houding.


Ik geef je 5 tips voor een verrassende vlog:


1.
Val met de deur in huis

Verveel de kijkers niet met een lange eerste minuut waarin je jezelf en je bedrijf voorstelt. They don’t give a damn. Vertel meteen wat het ze oplevert als ze deze vlog afkijken. 

2.
Kies een inspirerende locatie

Misschien zelfs iets dat als een metafoor in je verhaal kan dienen. Hoe echter je omgeving, hoe geloofwaardiger en spontaner je vlog overkomt. Zie onderstaand voorbeeld waarin vlogger David (salesman in de cloud-branche) letterlijk in de wolken loopt. 

3.
Gebruik humor

Ook beetje tricky (wat de een grappig vindt, vindt de ander flauw) maar je bent (hopelijk☺) geen bloedserieuze nieuwslezer. Gebruik humor waar het past en die jou kenmerkt. Het zal jouw ideale klant aantrekken. Iemand die jou niet leuk vindt, daar wil je ook niet mee samenwerken, toch? 

4.
Straal energie uit

Je lichaamstaal zegt veel over hoe je je voelt. Gebaren zijn prima. Lach. Ook met je ogen. Kijk in de camera, maak contact. En trek vooral iets aan waar je je prettig in voelt, en wat helemaal bij jou past. Liever een vrolijk kleurtje dan een zwarte coltrui. De kijker moet zin krijgen om met jou te gaan samenwerken. 

5.
Raak de juiste snaar

Als afsluiter zal elke marketeer je een call to action aanraden. Ik ook, maar als je echt wilt verrassen, gebruik dan iets meer dan de geijkte als Ga naar de site, Schrijf je in, Mail naar etc. Probeer af te sluiten met het raken van de juiste snaar. Laat ze een bepaalde emotie voelen en geef ze stof tot nadenken.

Mooi gezegd, hè? Maar nu nog doen. Daar help ik je bij tijdens de online training Vloggen.  

We spiegelen ons niet aan alles wat we aan influencers, modelplaatjes of opgepoetste levens voorbij zien komen. En we geven de inner critic niet te veel ruimte. Sterker nog, die laten we thuis. We blijven dicht bij onszelf. Want de imperfectie maakt jou perfect.

  • gerelateerde artikelen

  • meer van deze auteur

Saskia van der Hilst

coach

over de auteur

Saskia helpt mensen en bedrijven hun online aanwezigheid te verbeteren en dan met name via Social Media. Veel mensen modderen namelijk maar wat aan, zonder plan, zonder goed resultaat. Haar motto is: doe het goed, of doe het niet!


Saskia's expertise ligt bij LinkedIn en Vloggen. Ze is redelijk obsessed met de psychologie ervan. Wat werkt wel, wat werkt niet, en waarom werkt iets wel en waarom werkt iets niet. Door het steeds slimmer in te zetten,
is haar bedrijf (en de bedrijven van haar klanten) enorm gegroeid. Alle kennis en ervaringen (incl fouten) die ze de afgelopen jaren heeft opgedaan, deelt ze graag met je. Op die manier weet waar je over praat en beheers je de vaardigheid van het goed toepassen ervan, zodat jij ook succesvol(ler) wordt.
Tags


You may also like

Word je wel zichtbaar als je gaat bloggen?

De 3 meest gemaakte SEO-denkfouten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .