fbpx

mei 27

De 3 meest gemaakte SEO-denkfouten

0  comments

Mensen die net SEO (Search Engine Optimisation) beginnen of zich hierin aan het verdiepen zijn kunnen soms verkeerde opvattingen hebben over hoe SEO werkt. Door deze denkfouten begin je aan SEO met de verkeerde intentie en behaal je niet het gewenste resultaat. Wil je dit voorkomen? Lees dan snel verder om erachter te komen wat de drie meest gemaakte SEO-denkfouten zijn.

1.

Als ik nu begin met SEO sta ik volgende week op nummer 1 in Google

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het toepassen van SEO hun website direct naar de top van de zoekresultaten lanceert. Echter is dit niet het geval, want SEO is een proces dat lang kan duren. Google indexeert namelijk websites door middel van zogenaamde “crawlbots”. Dit zijn bots die jouw website van A tot Z langslopen en controleren op de SEO eisen. Aan de hand van het resultaat van die indexering wordt jouw positie bepaald. Maar nu komt het: die bots crawlen jouw website maar eens in de paar weken. Dit kan vier weken zijn, maar ook acht weken of meer. Google heeft het namelijk druk, dus het duurt even voordat jouw website aan de beurt is. Dus het kan soms wel een paar maanden duren voordat je ook echt resultaat gaat zien.

2.

Als ik mijn website heb geoptimaliseerd heb ik er daarna geen omkijken meer naar

SEO is dus een investering voor de lange termijn. Maar daar blijft het niet bij, want SEO is ook iets dat bijgehouden moet worden. Juist omdat Google jouw website eens in de paar weken opnieuw crawlt, is het belangrijk dat je kritisch blijft op de mate waarop jouw website geoptimaliseerd is. Want je staat nu misschien op de eerste pagina, maar deze plek staat niet vast. Als er tussen nu en de volgende crawlbeurt concurrenten bij zijn gekomen die hun website ook geoptimaliseerd hebben, dan raak je jouw plek misschien kwijt. Daarom moet je met regelmaat jouw website controleren of deze nog juist geoptimaliseerd is.

3.

Als ik gebruik maak van SEA, dan heb ik SEO niet nodig

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel advertenties in zoekmachines zoals Google. Wanneer je (op de juiste manier) adverteert in Google kom je bovenaan de zoekresultaten te staan. Hierdoor hebben mensen de opvatting dat SEO niet nodig is als je SEA gebruikt. Dit is een verkeerde opvatting, want SEO blijft belangrijk. Ten eerste is SEO organisch, dus als je naast een goede optimalisatie ook goede advertenties hebt, heb je dubbel zoveel kans op meer bezoekers. De organische bezoekers kosten je niks, dus dat is altijd mooi meegenomen! Daarnaast zijn organische zoekresultaten belangrijk voor wanneer jouw advertenties wegvallen. Zet je jouw advertenties namelijk uit en is jouw website niet geoptimaliseerd? Dan loop je veel verkeer mis.

  • gerelateerde artikelen

  • meer van deze auteur

Anna Everts

SEO Specialist

over de auteur

Anna Everts is een online marketeer die zich inzet om met name kleine ondernemers te helpen met hun online marketing, gericht op content en SEO. Na ruim drie jaar ervaring in het online marketing veld besloot ze freelance verder te gaan. Ze houdt van de nuchtere aanpak en biedt mensen de ruimte om gewoon zichzelf te zijn. Diezelfde toon zet zij door in haar werk, waarbij ze ondernemers adviseert over hoe je je doelgroep kunt bereiken zonder je missie uit het oog te verliezen.Tags


You may also like

Word je wel zichtbaar als je gaat bloggen?

Te weinig tijd is nooit een excuus om verder te groeien!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .